18 Eylül 2013

Giden Gelmiyor

Son zamanlarda tavan yapmış olan can sıkıntım ve aşırı yoğunlaşmış boş vaktimin akabinde her şeye vaktim yetiyor. Geçen defa son 5 yılımı değerlendirip Yapılacaklar ve Yapılmayacaklar adı altında bir liste hazırlamıştım. Hatta bundan kısa bir demeç önceki yazımda yer vermiştim. Onun da devamının geleceğini belirtmiştim.

Bugün Özlem'in her dakika Arrow serzenişlerinin üzerine ilk bölümünü indirirken bir taraftan da izlediğim eski dizilere ve sevdiğim karakterlere, favori çiftlerime bir göz attım. İzlediğim/izlemekte olduğum dizilerin şöyle küçük bir listesini çıkarmak gerekirse,

Modern Family
How I Met Your Mother
Desperate Housewives
Fringe
American Horror Story
Under The Dome
Kyle XY
The Secret Circle
Gossip Girl
Please Like Me
My Mad Fat Diary
The Fades
Orphan Black
Devious Maids

Favori 5 Çiftim

5. Rachel & Finn (My Mad Fat Diary)

Platonik takılan arkadaşlar buraya toplanabilirler. Akıl hastanesinden çıkmış, özgüveni yerlerde gezen, kendi dünyasında mutlu olmaya çalışan ve defalarca arkadaşlarının önünde küçük düşürülmüş olan Rachel'ın onu fark etmeye bile tenezzül etmediği birini etkileme başarısına sahip olmuş kızımızın hikayesi.



4. Cameron & Michael (Modern Family)

Bir sitcom komedi dizisinde temsil edilebilinecek en neşeli aileyi sunuyorlar seyircilere. İkisinin de karakter olarak tam zıt dünyalarda yaşıyor olmasına rağmen birbirleriyle bulundukları uyum ancak bu kadar akıcı lanse edilebilirdi.



3. Julia & Barbie (Under The Dome) DİZİYLE İLGİLİ KÜÇÜK SPOILER İÇERİR

Açıkçası hiç özelliği olan bir çift değiller. Julia, onu ilk gördüğümden beri favori karakterim olmuştu. Hem turuncu saçları var, hem de sesi çok güzel. Üstelik gazeteci. Bir kızın sahip olacağı tüm çekicilikleri ultra seviyede kendinde barındırıyor olması Julia'yı oldukça el üstünde tutuyor. Barbie dediğimiz, gerçek adını hiç sunmayan karakterimiz de dizinin başında Julia'mızın kocasını öldürüyor ve daha sonra Julia'ya çakıyor. Bilmem, enteresan bir ilişki bence.



2. Serena & Dan (Gossip Girl)

Bu değerlendirmemi sadece birinci sezona bağlı kalarak yapmak istiyorum. Şayet dizinin ergen dizisi olması hesaba katıldığında çok şaşırtıcı olmayarak ikinci, üçüncü ve dördüncü sezonunda yapımcıların izleyiciye lanse ettikleri tek şey Serena'nın sinir bozucu hal, tavırları ve Dan'in bahtsızlığıydı.

İlk sezon boyunca Dan, yıllardır platonik olduğu kızla tanışma fırsatını bulmuş ve daha sonra birlikte bile olmuşlardır. Bir yıl boyunca yaşadıkları tatlı, güzel aşk hikayelerinin neden bittiğini bile hatırlamamamla birlikte ilk sezon boyunca izleyiciye çok güzel sahneler sundukları su götürmez bir gerçek.



1. Lynette & Tom (Desperate Housewives)

Sekiz sezon boyunca bazı sahnelerde ağladığımı bile söyleyebilirim. Hayatımda gördüğüm en uyumlu, en tatlı, kıskanma potansiyelimin tavan yapabileceği ve hayalimdeki evliliği yaşayan tek çift (beş çocuk sahip olmaları dışında). Sürekli atışıyor olmaları bile ayrı bir keyif veriyor izlerken bana.



Tom işten ayrıldığında bulduğu çözüm yolu Lynette'in işe girip kendisinin ev işleriyle ilgilenmesi, Lynette'in bulduğu işte yaşadığı küçük heyecanlar ve edindiği çocuksu rekabetler, Lynette kanser olduğunda Tom'un ona gösterdiği destek, Lynette'in çocukları için yaptığı fedakarlıklar, her sorunu ustaca çözmesi ve daha sekiz sezona sığdırdıkları nice gelişmeler.


Sırf bu çift için bile izlenebilecek bir dizidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder