10 Ağustos 2013

İkinci Kişi Olmak - Tilki Maskesi

Bi insanın başına gelebilecek, egosunu ya da özgüvenini yerlere alacak türden bir şey olsagerek ikinci kişi olmak.  Hele bir de sizi ikinci kişi yapanın üzerinizde az da olsa bir emeği, bir çabası ve size kattığı şeyler varsa, o kişinin ihanetini görmek sizi yerden yere vurur. Daha kötüsü de hala ona olan bağlılığınızı hissediyor olmanız, hala ondan kopabilecek, bağımsızlığınızı ilan edebilecek kıvamda olmuyor oluşunuz. İşte bunlar insanı yiyip bitirebilecek mümkünata, potansiyele sahip şeylerdir.

Durum değerlendirmesi... Şüphesiz eksik taşları fark etmeye yarayan en önemli faktör, durum değerlendirmesi yapmaktır. Önce kendinizi düşünürsünüz, yaptıklarınızı ve yapmadıklarınızı, karşı tarafın beklentilerini. Eğer elinizden geleni yaptıysanız ve kendinizde bir hata bulmuyorsanız sorunun kaynağı bellidir, karşı tarafın elinizde olmayan şeyler üzerinde kurduğu hayaller, edindiği beklentiler.


Çok uzun ve çok eski bir geçmişimiz yok, bunu reddedemem. Ama geçirdiğimiz kısa-vari zaman boyunca yaptıklarımız azımsanacak ya da hiçe sayılacak türden şeyler değil, kesinlikle değil. Birbirimiz hakkında hiç kafamızda soru işareti kalmasın, teması üzerine bir yerde yemek yedik, sohbet ettik. Kendisi o kadar ileri gitti ki, eski ilişkilerinden bile bahsetti. Görmedim, e zaten kör olmaktan bahsetmiyor muyuz? 

Çok zaman geçmeden ikimizin de niyet ettiği aşamaları geçtik, mutluluğumuzu kendi çerçevemiz dahiliyetinde yaşadık yaşayabildiğimiz kadar. İki buçuk hafta aynı ofiste çalıştık, öğle aralarında gizli kaçamaklar yaptık, sakarlığım sebebiyetiyle başına açtığım dertler yüzünden defalarca hastanede sabahladık, son zamanlarda yaşadığım tüm aksiliklerin üstüste binmesi ve artık patlama noktasına gelmiş olduğum bir akşam vakti "Senin günde üç doz bana ihtiyacın var" diye mesaj atıp bir hafta benimle kalması ve daha aklıma gelmeyen niceleri... Bunların hiç birini unutamam çünkü bunları unutursam kendime olan saygımı yitirmiş olurum. 

Benim her ne kadar kendime ve onunla sahip olduğum ortak anılara saygım olsa da, onun bu noktada kendisi için benimsediği bir şey olmamış olacak ki daha iyi alternatiflerini değerlendirmekten çekinmemiş. Tüm bunların üzerine, ikinci kişi olarak ilişkinin sonuna yaklaşılmış biçimde enkazdan kalkıp ayakta durmaya çalışan bir insan hayal edin. Milyonlarca yıldır her derdi çözen zaman, buna da el atacak, zamanla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder